strona główna - Pieczeń rzymska na ciepło

Pieczeń rzymska na ciepło

wstecz

 

SKŁADNIKI:

• oliwa z oliwek

• ziemniaki

• Pieczeń Rzymska firmy Kabanos

• sos chrzanowy

• sałata lodowa

• pomidorki koktailowe

• czerwona cebula

• żółta papryka

• świeży tymianek

• szczypiorek

• pieprz i sól

 

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki kroimy w talarki, smarujemy oliwą, posypujemy tymiankiem i grillujemy, podajemy udekorowane szczypiorkiem. 

Pieczeń kroimy w plastry i podgrzewamy na grillu, podajemy z sosem chrzanowym.Sałata: umytą pod zimną wodą czerwoną celbulę kroimy w piórka.

Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Sałatę lodową dzielimy na kawałki, żółtą paprykę kroimy na kawałki i podsmażamy na grillu.

Całość mieszamy z sosem winegret, doprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO!

wstecz